SURİYE'deki iç karışıklıklar nedeniyle kaçarak Hakkari'ye sığınan ve derme çatma, camları kırık toprak bir evde yaşam mücadelesi veren Nebo ailesi'nin dramı yürek dağlıyor. Komşularının yardımıyla geçinen Suriyeli Nebo ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyor.
Suriye'nin Halep kentindeki iç savaştan kaçarak 1 ay önce Hakkari'ye sığınan Cumali  Nebo, 2 eşi ve 5 çocuğu ile birlikte derme çatma, pencere camları kırık toprak bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Yakacakları olmadığı için komşularından aldıkları tahta parçalarıyla sobalarını yakıp etrafında ısınmaya çalışan Nebo ailesinin dramı yürek yakıyor. Yaşları 1 ile 11 arasında değişen 5 çocuk ve 2 eşiyle toprak evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 8  kişilik Suriyeli Nebo ailesine, çevrede bulunan vatandaşlar her gün yiyecek yardımında buluyor.
'ÇDCUKLAR HASTA OLDU'
Suriye'de yaşanan iş savaştan kaçıp Hakkari'ye sığındıklarını anlatan Cumali Nebo, "8  nüfus toprak bir evde yaşıyoruz. Buna da şükür ediyoruz. Komşularımız sağ olsun günlük olarak bize yemek ve ekmek veriyor. Ancak evde üzerimize giyecek elbiseler ve yatabileceğimiz bir yorganımız dahi yok. Çocuklarımız hepsi hasta oldu. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Bizler burada çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Yetkililerden ve hayırseverlerden yandım eli bekliyoruz" dedi.
Eşi Cemile Nebo ise, 1 aydan  bu yana 7 aylık erkek bebeğine süt içirmediğini ve bunun acısını yaşadığını belirterek, Hakkari halkından yardım istediklerini söyledi.