Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-VALİLER kararnamesi ile Hakkari'ye atanan Vali Yakup Canbolat, kentte ilçe kaymakamları ve kurum amirleri tarafından karşılandı.Vali Canbolat, insan odaklı bir çalışma yürüteceğini belirterek, "İnsan haklarına, demokrasiye bağlı, şaffaf, hesap verebilir bir anlayışla ve vatandaşına ulaşan, elini uzatan, vatandaşın arasında olan bir devlet anlayışı içerisinde çalışacağız" dedi.
İçişleri Bakanlığı'nın Mayıs ayında resmi gazetede yayınladığı son valiler kararnamesiyle merkeze alınan Vali Necmettin Kalkan'ın yerine atanan Vali Yakup Canbolat, Hakkari'deki görevine başladı. Valilik binası önünde ilk kez kırmızı halı serilmeden Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı ve kurum amirleri, bazı STK temsilcileri  tarafından karşılanan yeni Vali Yakup Canbolat, Hakkari Valiliği görev yazısını basın huzurunda imzaladı. Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Canbolat, Hakkari'de görev yapacağı süre içerisinde halkla devleti kucaklayacak hizmetler yapacağını belirterek şöyle konuştu:
"Hakkari'ye vali olarak atanmaktan onur ve gurur duyduğumu buradan belirtmek isterim. Hakkari ilinde görev yapacağımız süre dahilinde adil, güvenli ve huzurlu bir yaşam ortamı sağlamayı, temel hak ve özgürlükleri esas alan eğitim ve sağlık gibi sorunlu olan alanlarımız olmak üzere temel kamu hizmetlerinin gerçekliğiyle Hakkari'deki bütün vatandaşlarımızı eşit, adil ve tarafsız olarak ulaştırılması noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi şimdiden ifade etmek istiyorum."
Canboat, Hakkari'de çalışırken çalışma prensipleri dahilinde insan odaklı bir çalışmayı esas alacaklarını da belirterek, "Bu çalışmada vatandaş odaklı bir çalışmamız olacak. İnsan haklarına bağlı, demokrasiye bağlı, şaffaf, hesap verebilir bir anlayışla ve vatandaşına ulaşan, elini uzatan, vatandaşın arasında olan bir devlet anlayışı içerisinde çalışacağız. Bu noktada bu hizmetleri yürütürken bu bölgede görev yapan bütün kamu kuruluş kurumlarında görev yapan mesai arkadaşlarımı, milletvekillerimizin, il genel meclis üyelerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin, vatandaşlarımızın, STK'ların ve siz değerle basın mensuplarımızın tercübelerinden, fikirlerinden ve görüşlerinden faydalanmayı arzu etmekteyiz. Ortak akıl dediğimiz aklı çalıştırılarak Hakkari ilimizin temel sorunlarının, ihtiyaçlarının çözümü noktasında hep birlikte çalışacağız. Kapımız bu devletin kapısıdır, her zaman herkese açık olacaktır. Taleplerinizi her halükarda bizlere rahatlıkla iletebilirsiniz. Bu talepleriniz hukuk ölçüsü içeresinde dikkate alınarak mutlaka gereği yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.Bu duygu ve düşüncelerle Hakkari iimizin bize gönül açmasını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın bizleri görmesini , bizlerle birlikte çalışmasını arzu ediyoruz ve biz onların yanında her zaman olacağız. Bu bölgede görev yapmış bütün valilerimize  teşekkür ediyoruz. Kamu kurumlarında Hakkarimize hizmet etmiş olan bütün görevlilerimize eteşekkür ediyoruz" dedi

BD(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)