HAKKARİ'de, IŞİD'in baskısıyla Irak'ta evlerine terkedip Şırnak'a sığınanlar için yardım başlatıldı. Özellikle ekmek ihtiyacının yoğun olduğu belirtilen anons sonrası, kadınlar dün geceden beri tandırlarda ekmek pişirip yetkililere ulaştırıyor.
Irak'ın başta Şengal olmak üzere birçok bölgesinde IŞİD'ten kaçarak Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortaköye gelenler için Hakkari'de yardım seferberliği başlatıldı. Dün gece HDP ve DBP'liler mahallelerde araçla dolaşarak herkesi yardım yapma konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Yapılan anonslarda su ve ekmek ihtiyacının çok olduğu belirtilince, kadınlar anonsun ardından dün geceden beri tandırlarda ekmek pişiriyor.
TANDIRLAR SABAHA KADAR YANDI
Bir çok mahallede onlarca tandırda kadınlar sabaha kadar binlerce ekmek pişirdi. Bunun bir insanlık görevi olduğunu belirten kadınlar,"IŞİD'ten kaçan insanlar Şırnak'a gelmiş.O bölge bize de yakın. Bizim elimizden bu geliyor. Herkes bu çaresiz insanlara yardım elini uzatmalı. Sabaha kadar uyumadan ekmek pişirdik. Bundan büyük mutluluk duyduk" dedi.
SESSİZ KALMAMALIYIZ
Tandırda ekmek pişiren kadınları ziyaret eden HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel, insanların açlık ve susuzlukla mücadele ettiğini belirterek, "Kürt halkı Şengal, Mahmur ve Kobani'de IŞİD'in zulmüne maruz kalmış. IŞİD'in saldırıları sonucu birçok Kürt vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Özellikle ilimize yakın olan Şırnak iline bağlı köylere göç eden binlerce Şengalli, şu an açlık ve susuzlukla boğuşmaktadır. Bu anlamda biz Hakkari'de de buna sessiz kalmamalıyız. Yardım kampanyası başlattık. Fedakar annelerimiz, kadınlarımız dün geceden beri tandırlarda ekmek pişirdiler. Bu bir seferberliktir" dedi.
Daha sonra vatandaşların getirdiği giyim, gıda, temizlik malzemeleri ve tandır ekmekleri kamyonlarla Şırnak'a doğru yol çıkarıldı.

FOTOĞRAFLI