Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - HAKKARİ Belediye Başkanlığını kazanan BDP'li Dilek Hatipoğlu tebrikleri kabul etti.
Dün yapılan yerel seçimde Hakkari Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li Dilek Hatipoğlu, parti il binasında büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu seçmelerin tebrikini kabul etti. Kadınlara yönelik projelere önem vereceğini söyleyen Dilek Hatipoğlu, "Kürt olduğumuz için bu mücadelenin içinde yer alıyoruz. Biz parti olarak diyoruz ki, kadın yaşamın her alanında yer almalı. Özellikle yerelde, aktivitelerde yer almalı diyoruz. Bu benim için hem zor, hem onurlu bir görev. Çünkü Hakkari halkı bu mücadelede yer alan bir halk" dedi.
PROJELERİNİ ANLATTI
Hakkari ile ilgili projelerini de anlatan Hatipoğlu, Hakkari'deki öncelikli olarak su, kanalizasyon ve alt yapı sorunlarını çözmeyi hedeflediğini söyledi. Halkın talepleri doğrultusunda da projeler hayata geçirmeyi düşündüklerini anlatan Hatipoğlu, kalkınma için gerekli adımları atacaklarını ifade etti.
1975 yılında Muş'un Varto ilçesinde dünyaya gelen Hatipoğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamladı. İşletme Fakültesi mezunu olan Hatipoğlu, evli ve 2 çocuk annesi.

BD(FE/ESM) (FOTOĞRAFLI)