Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () -HAKKARİ'de Belediye başkanı seçilen Dilek Hatipoğlu il seçim kurulunda mazbatasını aldıktan sonra görevi eski başkan Fadıl Bedirhanoğlu'ndan devraldı.
Hakkari tarihinde ilk kez  bir kadın Belediye başkanı seçildi. 30 Mart yerel seçimlerinde Hakkari Belediye Başkanı seçilen Dilek Hatipoğlu, yeni seçilen il ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını. BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, BDP Hakkari il Eşbaşkanları Mustafa Miraz Çallı, Mehtap Daştan Demirer ile birlikte Hakkari İl Seçim Kurulu Başkanı Mustafa Küçükaslan'ı makamında ziyaret etti. İl Seçim Kurulu Başkanı Küçükaslan, seçilen kadın Belediye Başkanı Hatipoğlu'na görevinde başarı diledi. Milletvekili Zozani ise, halkın iradesiyle seçilen yeni Belediye Başkanı'na başarı dileyerek, yeni başkanın Hakkari'ye güzel hizmetler yapacağına inandıklarını söyledi. Buradan Hakkari Belediyesine geçen yeni Kadın Başkan Hatipoğlu ve beraberindeki yeni Meclis üyeleri, Hakkari eski Belediye Başkanı ve eski Belediye Meclis üyeleri tarafından Belediye binası önünde karşılandı.
Hatipoğlu ve Belediye Başkan Vekili olması beklenen belediye meclis üyesi Nurullah Çiftçi'ye çiçek vererek karşılayan Hakkari eski Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, belediye binası önünde Kürtçe yaptığı açıklamada, görev süresi boyunca kendisine destek veren Hakkari halkına teşekkür etti. Bedirhanoğlu, şöyle dedi:
"5 yıl önce Partimiz BDP, siz değerli Hakkari halkının hizmeti için beni Belediye Başkanı olarak seçti. Sizler de hür iradenizle tercihinizi BDP'den yana kullanıp beni Belediye Başkanı seçtiniz. 5 yıl boyunca Hakkari halkına hizmet etmekten onur ve şeref duydum. 5 yıl içerisinde bizlere her türlü desteği sunan Hakkari halkına sonsuz teşekkür ediyoruz. Halkımızn iradesiyle seçilen dinamik iki eşbelediye Başkanı arkadaşımız bu görevi daha da iyi yapacaklardır."
Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Dilek Hatipoğlu ise, zor ve bir o kadar da onurlu bir görevi devraldıklarını belirtti. Hatipoğlu, şöyle konuştu:
"Diğer Belediyelerde yolsuzluklar varken bizim Belediyelerimizde zerre kadar yolsuzluk olmadı. Bu anlamda da bizim ne kadar güçlü bir parti ve çalışanları olduğumuzu dünya kamuoyunda ispatlandı. Bu anlamda sayın Başkanımız Bedirhanoğlu görevi layıkıyla yerine getirdi. Bayrağı biz devr aldık. Bundan sonraki süreçte de biz de bu görevi layıkıyla yerine getireceğimizden emin olabilirsiniz."

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)