Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-HAKKARİ'de belediyeye bağlı sanat merkezinde müzik eğitimi alan bir grup çocuk, Suriyeli yaşıtlaı için yardım kampanyası başlattı.
Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı, Fekiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi'nde müzik eğitimi alan Hakkarili çocuklar, Suriye için yardım kampanyası başlattı. Biriktirdikleri harçlıklar ve esnaftan topladıkları çocuk bezi, mama ve gıda yardımlarını Suriye'ye teslim edilmek üzere Hakkari Belediyesi'ne teslim eden çocuklar, yardım kampanyasının tüm ülkeye yayılmasını istedi.
Yardım toplayan çocuklardan Roza ve Amed'in annesi Tuna Şimşek, "Rojava'daki çocuk katliamına hayır diyoruz. Çocuklarımıza destek olmak için buradayız. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Bugün Rojava’da yaşananlar herkesin başına gelebilir. O yüzden herkesi duyarlı olmaya ve bu katliama 'hayır' demeye davet ediyorum. Rojava'daki tüm çocukların yardıma ihtiyacı var" diye konuştu.
Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi, Suriyeli çocuklara yardım kampanyası başlatan çocukları tek tek öpüp, tebrik etti. Çiftçi, çocukların bu anlamlı kampanyası karşısında oldukça duygulandıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI