Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 'Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak' şeklindeki sözlerine bir tepki de Hakkarili kadınlardan geldi.
Demokratik Özgür Kadın Hareketine üye bir grup kadın, yaptıkları basın açıklamasıyla Bülent Arınç'ı kınarken, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a da destek verilmesi çağrısında bulunuldu. Demokratik Kadın Özgür Hareketine üye bir grup kadın, Belediye binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Arınç'a tepki gösterildi. Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi'nin de katıldığı basın açıklamasının metni
Bağlar Mahalle Meclisi sözcüsü Cevahir Keskin, okudu. Keskin, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın yaptığı açıkmanın dehşetin boyutlarını Türkiye'de de gözler önüne serildiğini söyledi. Keskin şöyle konuştu: "Ortadoğu ve dünyada egemen ve sömürgeci güçler tarafından halklar üzerinde kirli oyunlar oynanmaktadır. Miadını doldurmuş olan merkeziyetçi ve tekçi yapılar Ortadoğunun ekonomik  ve kültürel zenginliklerine yönelmekte, siyasi, askeri, ekonomik , etkin ve inançlarına ahlaksızca saldırmaktadır. Rojava'da emperyalist güçlerin desteklediği IŞİD'in halkların etnik  ve inançlarına yaptıkları vahşi saldırılar, İsrail'in Filistin halkına yıllardır uyguladığı katliamlar ve paralel olarak Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın yaptığı son açıklama dehşetin boyutlarını Türkiye'de de gözler önüne sermektedir. Her gün beş kadının sokakta katledildiği günümüzde, emeğinin, bedeninin, kimliğinin  ve eyleminin hapsedilerek özünden uzaklaştırıldığı gerçekliğiyle yüz yüze kalmaktayız."
ARINÇ'I KADINLARDAN ÖZÜR DİLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Keskin, Arınç'ın son günlerde kadını aşağılayan açıklamaları gerçek yüzlerini bir kez daha açığa çıkardığını ifade etti. Keskin, "AKP iktidarının son 10 yılı aşkın zaman zarfında kadın cinayetlerinde yüzde bin dört yüz artış yaşanmıştır. Bunun sorumluları çirkin açıklamalar yapan AKP hükümetidir. Bu çirkin ve  aşağılayıcı açıklamaların sahibi Bülent Arınç'ı kadınlar şıhsında özür dilemeye çağırıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI