Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de kadınlar katıldıkları kursta granül çamurdan biblo, vazo, bardak ve çeşitli süs eşyaları üretiyor.
Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) Hakkari Şubesi'nce hayata geçirilen ve Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından finanse edilen 'Kadınlar Toprağa Hayat Veriyor' projesi ile 20 kadın meslek öğreniyor. 10 ay sürecek kursta kadınlar, granül çamurdan biblo, vazo, bardak, tabak, sürahi, küllük ve çeşitli süs eşyaları üretiyor.
KAMER Vakfı Hakkari Şube Başkanı Zozan Selimoğlu, projenin ilkini 2011 yılında başlattıklarını, 2013 yılında ise bunun ikinci aşamasını gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda toplam 40 kadının meslek edindiğini söyledi. Hakkari'de 3 yıl önce aynı projeyle ilk seramik atölyesini açtıklarını da belirten Selimoğlu, "Eğitmenliğini İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Seramik Bölümü mezunu Yılmaz Onay'ın yaptığı proje, 10 ay sürecek. Bu projeyle kadınlar meslek öğreniyor ve yeteneklerini keşfediyor. Aynı zamanda aldıkları günlük 10 TL ile aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Kadınlar burada çok güzel vakit geçiriyorlar" diye konuştu.
Kursa gelen kadınlar da meslek öğrendikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

BD(FE/CK) (FOTOĞRAFLI)