DÜNYA Engelliler Günü nedeniyle Hakkari İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden Hakkari Bedensel Engelliler Derneği yöneticileri ve üyeleri, kendilerine irtibat bürosu olarak kullanabilecekleri bir yer tahsis edilmesini istedi.
İl Özel İdaresi’ndeki meclis toplantı salonunda Hakkari Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Mesut Keskin, dernek yöneticileri ve üyelerini kabul eden İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Korkmaz sorunları dinledi. Başkan Korkmaz, siyasi iktidar ve devletin engellilere gereken hassasiyeti göstermediğini belirterek yer sorununun çözümü için çalıştıklarını ifade etti. Yer talebinin 2 yıl önce kendilerine iletildiğini belirten Korkmaz, "Biz il jandarma komutanlığının yanında bulunan özel idareye ait arsayı ve binayı bedensel engelli kardeşlerimiz tahsis ettik. Fakat jandarma hukuksuz bir şekilde, hiçbir yasaya dayanmadan engellileri oraya sokmayacağını bildirdi. Hakkari il genel meclisi olarak defalarca konuyu valilik yetkililerine bildirdiğimiz halde kimse ilgilenmiyor. Jandarma bizim tahsis ettiğimiz yeri şehit ve gaziler derneği ile korucular derneğine vermeyi amaçlıyor. Orası bedensel engelliler için tahsis edilmiştir. Başka bir kurumun oraya gitmesine de biz kesinlikle karşıyız" dedi.
Hakkari Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Mesut Keskin ise yerleri olmadığı için çok büyük sıkıntı çektiklerini söyledi. Keskin, "İki yıldır iyi kötü faaliyetlerimiz kahve köşelerinde yürütmeye çalışıyoruz. Bizim için çok zor bir durum. İki yıl önce il genel meclis üyeleri tarafından bize tahsis edilen yer bütün çaba ve yazışmalarımıza rağmen bize devir edilmiyor. Bize orayı başka dernekler ile ortak kullanın teklifi yapılıyor. Bu bir tehdittir. Biz bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.