Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİLİ Basketbol Antrenörü Mahmut Şimşek, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Komisyonu'nun 2013 Fair Play ödülleri Jurisi tarafından yapılan belirlemede, 'Sportif Tanıtım Dalı Diploması Fair Play ' ödülüne layık görüldü. Şimşek ödülünü 13 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Olimpiyat evinde düzenlenecek olan ödül töreninde alacak.
Hakkari Gençler Gücü Basketbol takımının antrenörü olan Mahmut Şimşek, TMOK'un 2013 Fair Play ödülleri belirlemesinde 'Sportif Tanıtım Dalı Diploması' ödülüne layık görüldü. Hakkari'de bir çok genci basketbola kazandıran ve gönüllü olarak Hakkari Gençlik Gücü'nün antrenörlüğünü de yapan Şimşek, ödül sevincini basketbol öğrencileriyle paylaştı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi bahçesi'nde genç basketbolcuları çalıştıran Şimşek, 2012 yılında basketbola yaptığı hizmetlerinde Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Osman Solakooğlu ödülünü aldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Bu ödülü altıktan sonra Hakkari'deki çalışmalara daha fazla yer verilmesi kanısına vardım. 2013 yılında öğrencilerimle beraber topluma daha faydalı olabilme adına sadece basketbol değil, basketbol dışı çalışmalar da yaptım. Köy okullarına kitap, oyuncak toplayıp, mezarlıklara fidanlar diktik. Antremanlarımızı, basketbol sahamız yıkılmasına rağmen burada devam ettirdik. Çocukluğumda basketbol oynarken çok sıkıntı çektim. Bu sıkıntıları öğrencilerim yaşamasın diye kendi kendime söz verdim."
Kendisine her zaman destek olan milli basketbolcu Sinan Güler'e de teşekkür eden Şimşek, "Kayıp kent Hakkariyi keşfettikleri için teşekür ediyoruz. Hakkari her zaman olumsuzlar şehri olarak anılıyordu. Ama gerçekten Sinan Güler'in bunu keşfetmesiyle olumsuzluklar şehrinden çıktı. İnşallah Hakkari ileride gelecekte bir basketbol şehri olacaktır. Ben burada var oldukça kardeşlerime basketbol eğitimi vermeye devam edeceğim" diye konuştu. Şimşek ödülünü 13 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Olimpiyat evinde düzenlenecek olan ödül töreninde alacak.

BD (FE/AK) (FOTOĞRAFLI)