HAKKARİ Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı öcesi başlatılan 'Suriyeli Kürtlere yardım' kampanyası çerçevesinde toplanan yardım kolileri, kamyona yüklenerek Suriyeli Kürtlere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
Hakkari Belediyesi tarafından başlatılan ve kentteki 42 STK temsilcisinin de destek verdiği Suriyedeki Kürtlere yardım kampanyası çevrevesinde, şu ana kadar toplanan gıda ve yaşam malzemesi, Suriye'deki Kürtlere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı. Hakkari esnafı ve hayırsever vatandaşlardan toplanan gıda kolileri, vatandaşlar ve partililer tarafından taşınarak kamyona yüklendi. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, savaştan dolayı zor günler geçiren Rojava halkı için Ramazan Bayramı öncesi başlattıkları kampanyalarına kentteki STK'ların de destek verdiğini söyledi.
Suriye'de katliamlar olduğuna ve halkın çok mağdur olduğunu söyleyen Hatipoğlu,"Biz yardım için kenteki STK'larla yardım kampanyası başlatmıştık. Toplanan yardımları bugün gönderiyoruz. Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz. Orada hiç bir suçu ve günahı olmayan halkın, rant peşinde koşan bir kaç kişi yada çetelerin saldırısına maruz kaldılar. Hiç kimsenin başkasının yaşam hakkını elinden almaya hakkı yoktur. Bu yönlü mağdur olanların yanındayız. Hakkari hakının ve dünya halklarının Rojava halkına yardım edilmesini istiyoruz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından Hatipoğlu ve beraberindekiler , işyerlerini gezerek Suriye halkı için yardım istedi.

FOTOĞRAFLI