Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il örgütü tarafından seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde düzenlenen çeşitli etkinliklerde nevruz ateşi yakıldı. Etkinliklere katılan vatandaşlar yakılan nevruz ateşi etrafında halaylar çekip geç saatlere kadar eğlendi.
BDP Hakkari il Örgütü tarafından mahallelerde düzenlenen ve ölen Berkin Elvan için 2 günlük ara verilen mahalle şenliklere kaldığı yerden devam edildi. Akşam saatlerinde Yeni Mahallede düzenlenen etkinlğe BDP MYK üyesi Mihdi Perinçek, BDP PM üyesi Mahir Bekleyiş, BDP Hakkari İl Eşbaşkanları Mustafa Miraz Çallı, Mehtap Daştan Demirel, BDP Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliklerde yakılan nevruz ateşi etrafında halaylar çekildi. BDP il eşbaşkanı Çallı ve BDP Belediye Başkan adayı Hatipoğlu da vatandaşlarla kol kola girerek halay çekti. Havai fişeklerin atıldığı etkinlikler tam bir düğün havasında geçti.
Şenlikte Kürtçe bir konuşma yapan BDP il Eşbaşkanı Çallı, rahmete kavuşan Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle şenliklere 2 gün ara verdiklerini söyledi. Çallı, "Bizler bu şenliğe gelmeden önce bir ateş daha yaktık. Cezaevlerindeki hasta tutuklular için 202 mum yakıldı. Onlar öldürmeyi iyi biliyorlar. Ancak biz Kürtler barış istiyoruz. Biz BDP olarak Berkin Elvan için 2 gündür şenliklerimizi iptal etmiştik. Ölümü nedeniyle 2 gün hürmet ettik. Biz bugün diyoruz ki, sizlerin de Nevruzunuz kutlu olsun Berkin Elvan, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Seyfi Turan. Niye bunları diyoruz. Çünkü bugün şenlik günü. Sayın Abdullah Öcalan'ın da nevruzu kutlu olsun. Yarın Halepçe Katliamı'nı kınamak için Yüksekova ilçesine gidiyoruz. Tüm halkımızı buraya davet ediyoruz" dedi.

BD (FE/RT) (FOTOĞRAFLI)