BARIŞ HEYETİ HAKKARİ'NİN İLERİ GELENLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Hakkari'deki aşiret kavgası nedeniyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBT) Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, DBP Sözcüsü Cüneyt Caniş'ten oluşan heyet olayda silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Pinyanişi aşiretine mensup Mustafa Er'in ailsine başsağlığı dileğinde bulundu. Heyet daha sonra Hakkari Belediye Başkanlığı toplantı salonunda akşam saatlerinde kentin ileri gelenleri, kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle barışın sağlanması için toplantı yaptı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, bütün çabalarının Hakkari'de bir daha kardeş kanının akmamasını temenni ettiklerini söyledi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Osman Baydemir, Hakkari'de yaşanan olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Bir yakınını kaybeden Er ailesine başsağlığı diliyoruz. Er ailesinin acısını paylaşıyoruz. Onarın acısı bizim acımızdır. Hakkari halkı sağduyuya hakim olmalı. Bunları şimdi konuşmak istemiyoruz. Bugün sadece taziye için buradayız. Barış için de ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştular.

GENÇLERE SAĞDUYU ÇAĞRISI'

Heyetin ayrılışının ardından evin önünde bulunan 500'e yakın vatandaşa sağduyu çağrısında bulunan Er ailesinin ileri gelenlerinden Abdurrahman Er, olayda bir yakınlarını kaybettiklerini ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Abdurrahman Er, "Hakkari'nin huzurunu bozmaya ne kendilerinin ne de başkalarının bozma hakkı yoktur. Bu olayı yapanların ortaya çıkması gerekir. Giden canın geri dönüşü yoktur. Bundan dolayı tüm gençlerimizin sağduyulu olmaya çağırıyorum" dedi.

HAKKARİ'NİN İLERİ GELENLERİ İLE TOPLANTI YAPTILAR'

Taziye ziyaretinin ardından iftarlarını Belediye Başkanlığında açan DTK ve DBP heyeti, iftarın ardından Hakkari'nin ileri gelenleri, kanaat önderleri ve STK'larla toplantı yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Osman Baydemir, bütün çabalarının bir daha kardeş kanının akmaması, bir daha kardeş kavgasının yaşanmaması için olduğunu belirterek, "Bütün çabam Hakkari'nin 7'den 77'ye tek bir insanımızın tırnağının taşa değmemesidir. Bütün Hakkarili kardeşlerimizden bu çabaya destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI