BARIŞ HEYETİ HAKKARİ'DE
Hakkari'de 5 gün önce iki aşiret mensupları arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü 6 kişinin yaralanması olayı nedeniyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBT) Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, DBP Sözcüsü Cüneyt Caniş'ten oluşan heyet Hakkari'ye ulaştı. Kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Erziki mevkiinde 400 araçlık bir konvoy tarafından karşılanan heyet ilk olarak Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ile makamında görüştü.
"KÜRTLER BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALI"
Belediye Başkanı Hatipoğlu ile yapılan görüşmenin ardından belediyenin balkonundan toplanan kalabalığa seslenen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, hasta olduğu halde kalkıp barış için Hakkari'ye geldiğini söyledi. Kürtlerin birlik ve beraberlik içinde olmasını isteyen Baydemir, ŞUNLARI SÖYLEDİ:
"Bir barış heyeti ile birlikte şu anda Kürdistan'ın kadim kenti olan Hakkari'de aranızdayız. Hakkari, Kürt halkının gururu ve beklentisidir. Bizler Kürt evladı olarak bu kavgalar nedeniyle üzgünüz. Ciğerimiz yanıyor. Maalesef bu kavgada bir Kürt yurttaşımız hayatını kaybetti.100 yıldır Kürtler birlik ve beraberlik içinde olmadıkları için, baskı altında tutulup fitne, fesat karıştırılarak birbirine kışkırtılmıştır. Bu topraklarda fitne, fesat ve kavgalar olmamalı. Ben sizin bir evladınız olarak Diyarbakır'dan buraya barış için geldim. Şu anda bütün Kürdistan'ın gözü kulağı Hakkari'dedir."
"HASSAS BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"
İkinci bir can kaybı olmasını istemediklerini belirten Baydemir, "Bir taraftan Suriye'deki Kürtler, diğer taraftan Kuzey Irak'taki Kürtler çetelere karşı direniş sergilerken, Türkiye'de yaşayan Kürtler kendi varlıkları için mücadele ediyor. Böyle hassas bir süreçte Hakkari'deki Kürtler birbirlerine karşı kışkırtılıyor. Kürdistanın ve Kürtlerin Hakkari'den ricaları, bir can kaybımız oldu, ikincisi artık yaşanmasın. Biz Kürtler aileyiz. Kürtlerin aşiretleri yok. Bizler hepimiz Kürdüz, kardeşiz" dedi.
Barış heyeti daha sonra ildeki kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapacak.

FOTOĞRAFLI