Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,()-HAKKARİ'de Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyeleri, Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde  bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlara dayanışma kartı gönderdi.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi bir grup kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülere dayanışma amacıyla kart gönderdi. BDP seçim bürosu önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu'nun da bulunduğu kadınlar adına açıklama yapan BDP Belediye Mecyis üyesi Derya Çiftçi, Abdullah Öcalan'ın en kısa zamanda halkının içinde olmasının Türkiye demokrasisi için bir zorunluluk olduğunu söyledi.
Çiftçi, "Türkiye'de esas sorunun Kürt sorunu olduğu artık bilinmektedir. Özellikle bu süreci başlatan sayın Abdullah Öcalan'ın kaldığı imkan ve koşullar bu sürecin gelişmesi önündeki en büyük engel durumundadır. Şu an yaşanan gelişmeleri bu nedenle bir müzakere süreci olarak değil, bir görüşme süreci olarak adlandırmak ve değerlendirmek daha doğru olur. Sayın Öcalan Kürt halkının iradesidir. Kürt halkı özgürlük iradesini esaret koşullarında tutulmasını kabul etmemektedir. Bu nedenle sayın Abdullah Öcalan'ın en kısa zamanda halkının içinde olması, Türkiye  demokrasisi içinde zorunluluktur. Yine de bu mücadelede yer alan ve bugün AKP ve Cemaat ortaklı cezaevinde tutulan on binlerce parti kadromuzu ve arkadaşlarımızı soykırım operasyonları temelinde tutuklamışlardır. Bugün cezaevlerinde bulunan birçok arkadaşımız ciddi sağlık sorunları yaşanmaktadır. Hükümet sürekli barış sürecinden bahsetmektedir. Eğer gerçekten samimiyseniz, hasta tutsakları ve diğer tutsakları da serbest bırakırsınız" dedi. Yapılan açıklamanın ardından kadınlar, PTT Hakkari Şubesi'ne giderek tutuklu ve hükümlü kadınlara kart gönderdi.

BD(FE/AK)(FOTOĞRAFLI)