VAN'DA OLAYLAR ÇIKTI
Kepenklerin büyük oranda kapalı olduğu Van'da, BDP öncülüğündeki grup öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Soydan Kavşağı'ndaki BDP seçim bürosu önünde toplandı. Aralarında Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Van Milletvekilleri; Özdal Üçer, Nazmi Gür, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu kalabalık buradan da Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar atarak yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Sebze Hali Kavşağı'na kadar yürüdü.
Sebze Hali Kaşağında toplananlara BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, bir konuşma yaptı. Konuşmasınını büyük bölümünü Kürtçe yapan Üçer, Öcalan'ın yakalanmasını '15 Şubat komplosu' olarak nitelendirerek bunu kınadıklarını ve Öcalan'ın özgürlüğünü istediklerini söyledi. Üçer'in yaptığı konuşmadan sonra kalabalık tekrar Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürümek istedi.
Kalabalığın önü, Ordu Caddesi'nde toplumsal müdahale araçları TOMA'lar tarafından kesildi. Bunun üzerine grupta bulunan bazı kişiler polislerin bulunduğu bölgeye taş, molotofkokteyli, havaifişek ve ses bombaları attı. Polis, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylar kısa sürede yayıldı. Olaylar sırasında BDP'li bazı yöneticiler, taş atanlara engel olmaya çalışırken, bazı kişilerin de TOMA araçlarını önündeki korkuluklara tırmanarak su sıkılmamasını istemesi dikat çekti. Çeşitli cadde ve sokaklarda olaylar devam ederken, polis kent merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı.