Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'nin Biçer Mahallesi'nde, demokratik özerklik projesi kapsamında ilk mahalle meclisi kuruldu. Kurulan mahalle meclisinde, 2 Eş Başkan olmak üzere toplam 59 kişi yer alıyor. Mahalleli her türlü sorununun çözümü için önce buraya başvuracak.
Demokratik Toplum Kongresi tarafından 2011 yılında ilan edilen Demokratik Özerklik Projesi kapsamında Hakkari'nin Biçer Mahallesi'nde ilk Mahalle Meclisi kuruldu. Biçer Mahallesinde bir araya gelen ve Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, BDP Hakkari İl Eş Başkanı avukat Mustafa Miraz Çallı, BDP Merkez ilçe Başkanı Halit Soydan'ın da katıldığı Biçer Mahallesi Mahalle Meclisine, gelenler halaylar çekerek kutlama yaptı. Biçer Mahalle Meclisi'nin eşbaşkanı olarak seçilen Perihan Çiftçi, 'Demokratik özeklik' modelinin ilk ayağı olan mahalle meclisini kurduklarını söyledi. Çiftçi, şöyle konuştu:
KENDİ KADERİMİZİ KENDİMİZ TAYİN EDECEĞİZ
"Biz bugün burada artık demokratik ülkelerin hiç birinde kalmayan katı merkeziyetçi sistemin yerine, kendini yönetmek, sorunlara kendi çözümünü bulmak ve Kürt sorununun özgürlük ve demokrasi yoluyla sonuçlanması için mahalle meclisimizi kurmuş bulunmaktayız. Diyoruz ki, artık mahallemizi, kentimizi, kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle kendimiz yöneteceğiz. Kendi kaderimizi kendimiz tayin edeceğiz."
SORUNLAR ÖNCE MAHALLE MECLİSİNE GELECEK
Mahalle Meclisi'nde yer alanların isimlerinin okunmasının ardından Mahale sakinleri sorunarını anlattı. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu da Hakkari'de hizmet anlamında çok büyük sıkıntıların olduğunu söyledi. Hatipoğlu, "Kimse bunu gözardı edemez. Fakat seçim boyunca bizim hep dile getirdiğimiz 'Demokratik Toplum' bir belediyecilik anlayışıydı. Bu nasıl olacak. Bu da 'Demokratik Özerklik' projesi çerçevesinde mahalle meclislerinin kurulmasıyla olur. Sorunlar artık direk mahale meclislerine gelecek. Burada değerlendirmeler yapılacak ondan sonra biz Belediye olarak gücümüz yettiği oranda, yetmediği oranda ise halkımızla birlikte hareket edeceğiz.Yani her konuda biz de diyoruz ki halkın kendi kendini yönetebilmesi için bu sadece belediye ile sınırlı kalmamalı. Bir park yapılacaksa yeri sizler göstereceksiniz. Bizler de sizlerle birlikte ortaklaşa çalışmalar yürüteceğiz. Bu da sizlerin özverili çalışmasıyla ve sahiplenmesiyle olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI