İNSAN Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve sağlık sorunları yaşayan Hakkarili Hasan Kaçar ve hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasına İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, İHD yöneticileri ve tutuklu Hasan Kaçar'ın kardeşi Mahmut Kaçar katıldı. Basın açıklamasını okuyan İHD Başkanı İsmail Akbulut, cezaevlerinde insanlık dışı uygulamaların yapıldığını ileri sürerek, hasta tutukluların büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. Akbulut şöyle dedi:
"Adalet Bakanlığı sorumluluklarını yerine getirmeyerek, cezaevlerinde yaşananları görmezden gelip, hasta tutukluların durumunu mahkemelerin vicdanına terk etmiştir. Tedavileri yapılmayan hasta tutuklular ölüme terk edilmektedir. Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan hasta Hasan Kaçar ile ilgili Adli Tıp Kurumu 10 gün önce rapor vererek, infazın 6 ay durdurulmasını ve tedavinin dışarıda yapılmasını istedi. Buna rağmen Kaçar hala tutuklu. Bu durumu ailesi ve biz insan hakları savunucuları kabul etmiyoruz. Durumu acil ve ağır olan hasta tutsaklar serbest bırakılıncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz."