HAKKARİ’de, Ramazan ayının başlaması ile birlikte sokaklar gece geç saatlere kadar boşalmıyor. Gündüz hava sıcaklığının 37 dereceye kadar yükseldiği kentte, iftardan sonra sokaklar dolup- taşıyor.
Yıllarca çatışma ve ölüm haberleriyle gündeme gelen 1.5 yıl önce başlatılan çözüm süreci ile birlikte huzur ortamının sağlandığı Hakkari'de, Ramazan ayının başlaması ile birlikte sokaklar da şenlendi. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğu kentte gündüz evlerinden çıkamayan Hakkarililer, gece iftar saatinden sonra aileleri ile birlikte çıkıp sokaklara yerleştirilen sandalyelerde oturup masalara getirilen çayı içiyor.
Hakkari Belediyesi tarafından 20.30- 23.30 saatleri arasında araç trafiğine kapatılan Bulvar Caddesi'ndeki kalabalık, büylük kentlerin kalabalık mekanlarını aratmıyor. 5 yaşındaki oğlu Ruhat ile birlikte çarşı merkezine çıkıp kahvede oturan kadınlarla birlikte sohbet eden BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, iftar sonrası böyle bir buluşma ve dayanışmanın keyif verici olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI