Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de İl Özel İdaresi tarafından kent merkezi ve köy yollarındaki hizmetlerde kullanılmak üzere 6 milyon 300 bin liraya alınan araçlar için tören düzenlendi. İl Genel Meclisi Başkanı BDP'li Lokman Özdemir'e protokolde yer verilmediği gerekçesiyle meclis üyeleri töreni terk etti.
Hakkari Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından kent merkezi ve köy yollarındaki hizmetlerde kullanılmak üzere alınan 10 yeni aracın hizmete girmesi nedeniyle tören yapıldı. İl Özel İdaresi bahçesinde yapılan törene, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, yardımcıları, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri ve bazı STK temsilcileri katıldı.
İl Genel Meclisi üyeleri, protokolde İl Genel Meclisi Başkanı BDP'li Özdemir'e yer verilmediği gerekçesiyle töreni terk etti. Hakkari il Özel İdaresi Genel Sekreteri Süleyman Kaya, 10 adet aracı hizmete aldıklarını, 9 aracın da bir ay içinde hizmete gireceğini söyledi.
Kurban kesilip dua edilen törende Hakkari Valisi Yakup Canbolat , Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ve en kıdemli iki iş makinesi operatörü kurdeleyi keserek araçları hizmete soktu.
İl Genel Meclisi Başkanı BDP'li Lokman Özdemir, kendisinin ve partili meclis üyelerinin töreni terk etmesiyle ilgili açıklamasında, "Açılışta halkın iradesiyle seçilen İl Genel Meclisi Başkanı ve Meclis üyelerine protokolde yer verilmedi. Ak Parti İl Başkanı ve bazı kurum amirlerine ise protokolde yer veriliyor. Ancak halkın iradesiyle seçilenlere yer verilmemesini kınıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI