Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()-HAKKARİ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü çalışma alanında faaliyet gösteren yılın sanayicisi, girişimcisi ve projeleri ile dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerini verildi. Törende yılın sanayicisi ödülünü Özkan Beton'un sahibi Özcan Özkan aldı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Hakkari İl Müdürlüğü İlde faaliyet gösteren başarılı işletmeci ve girişimciler için ödül töreni düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen, '2. Kristal Lale BST Ödülleri’ törenine; Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Abdurrahman Er, Hakkari Esnaf Odaları birliği Başkanı İrfan Sarı, bazı kurum müdürleri ile dereceye giren sanayiciler, işletmeciler ile girişimciler katıldı. Tören öncesi kısa bir açıklama yapan Hakkari Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Çermik, Hakkari’de güzel şeyler yaşandığına dikkat çekerek, herkesin yaşadığı şehre rutinin dışında bir şeyler katması gerektiğini söyledi.
Çermik, Hakkari’nin coğrafi konumu ve sahip olduğu zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları ile turizm potansiyeli ve yüksek orandaki genç nüfusu ile zenginleşebilecek bir il olduğuna dikkat çekerek, kurum olarak örnek ve güzel çalışmaları taktir etmek ve ödüllendirmek gerektiğini belirtti. Çermik’in konuşmasının ardından değişik dallarda ödüle layık olan sanayici, işletmeci ve girişimcilere ödülleri verildi.
Yılın Sanayici dalında birinci olan Özkan Hazır Beton’un sahibi Özcan Özkan’ın ödülü Hakkari Valisi Yakup Canbolat tarafından verilirken, yılın işletmecisi olan AHS Alışveriş Merkezinin ödülünü ise İl Müftüsü Faysal Geylani verildi. Yılın girişimcilik ödülünü Ayad Aksaç alırken, bilim ve sanayi ödülünü Yrd.Doç. İsmail Uluçay’a, genç bilim insanı ödülünü Melisa Atak ve Erzan Orhan, Juri Özel ödülünü ise Yıldız Kartal  aldı. Ödül töreni arasında din adamları tarafından Kürtçe , Türkçe ve Arapça ilahiler de okundu.

FOTOĞRAFLI