Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de BDP'nin öncülüğünde 300 kişilik grup,  İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın 4 Nisan'daki doğum günü kutlamasında bulunmak için Şanlıurfa'nın Halfetli İlçesi'ne bağlı Ömerli Köyü'ne gitmek için yola çıktı.
Aralarında BDP Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, başkan vekili seçilmesi beklenen belediye meclisi üyesi Nurullah Çiftçi, BDP il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu grup, Belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan açıklamada, yerel seçimde bazı yerlerde BDP'nin oylarının çalınmasına karşın Kürtlerin zafer kazandığı ileri sürüldü.
Seçim sonuçlarına Ceylanpınar, Ağrı ve Batman gibi yerlere itiraz edildiği belirtilen açıklamada, "Biz Ceylanpınar halkımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kürt Halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için de Amara'da(Ömerli) olacağız" denildi.
Yapılan basın açıklamasının ardından BDP'liler kendileri için tahsis edilen 4 otobüse binerek Ömerli Köyü'ne gitmek üzere yola çıktı.

BD(FE/ESM) (FOTOĞRAFLI)