TÜRKİYE İş Kurumu Hakkari Şubesi’nin 'Toplumda istihdam sağlama projesi' kapsamında Hakkari merkez ve köylerindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde görevlendirilmek üzere alacağı 280 hizmetli kadrosu için, 3021 kişi başvurdu.
İşsiz gençler, sabah erken saatlerinde noter huzurunda kura çekiminin yapılacağı Hakkari Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne bağlı spor salonunda toplandı. Hakkari Noteri Süphi Kızılkaya tarafından yapılan ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Saraçoğlu, Şube Müdürü Mücahit Tunç, İş Kur yetkililerinin de gözlemci olarak katıldığı kura çekimlerine katılanların kuraları tek tek çekildi. Aralarında yüksekokul mezunlarınında bulunduğu 3 bin 21 kişinin başvuruda bulunduğu kura çekimi ve kura dışı belirlemelerde toplam 78'i kadın 280 kişi alınacak.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Saraçoğlu, işsizlik oranının yüksek olduğu Hakkari merkez ve bazı köylerde başvuran 3 bin 21  kişiden 72 kadın ve 152 erkek olmak üzere toplam 224 kişinin kura ile alınacağını; köylerde başvuran 56 kişinin ise Valilik tarafından isimlerinin belirleneceğini söyledi. Saraçoğlu,"Amacımız buradaki insanlara ekmek parası kazandırmak. Burada yapılan kura noter huzurunda yapılmıştır. Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Kurada ismi çıkan 8 ay boyunca okullarda çalışacak" dedi. İş-Kur Hakkari Temsilcisi Ümit Sarıhan ise, işe alanın elemanların tüm maaşlarının İş-Kur tarafından karşılanacağını belirtti.
Kazananlar, evraklarını Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettikten sonra iş başı yapacak. 8 ay boyunca okullarda temizlik işçisi olarak çalışacak olan kişiler, asgari ücret alıp, sigortaları da yapılacak.