Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'nin 'Demokratik Özerklik Projesi' kapsamında 'sorunların yerinde çözümü' amacıyla Biçer Mahallesi'nin ardından Sümbül ve Dağgöl Mahallesi'nde de  'Mahalle meclisi' oluşturuldu.
Demokratik Toplum Kongresi 2011 yılında açıkladığı Demokratik Özerklik Projesi kapsamında Hakkari'de BDP İl Başkanlığı öncülüğünde Biçer Mahallesi'nin ardından Sümbül ve Dağgöl mahallelerinde de Mahalle Meclisleri oluşturuldu. Sümbül Mahallesi'ndeki Sürme Hanım Kadın Parkı'nda bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, BDP Hakkari İl Eş Başkanları Mustafa Miraz Çallı, Mehtap Daştan Demirel, BDP Merkez ilçe Başkanı Halit Soydan'ın da katıldığı Sümbül Mahalle Meclisi'nin eşbaşkanlığına Mehmet Kavak, Nadide Karaca seçildi.
Sümbül Mahalle Meclisi'nin eşbaşkanı seçilen Mehmet Kavak, yeni oluşumla ilgili şunları söyledi:
"Merkezi yönetim anlayışını eleştiriyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana tek partili sistemin kalıntıları devlet yönetimine hakim olmuş. Ülkenin tümünün tek bir merkezden, Ankara'da hatta bir koltukta yönetildiği bu sistem sorun üretmekten başka bir işe yaramamıştır.Diyoruz ki, artık mahallemizi, kentimizi kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle kendimiz yöneteceğiz."
BDP Hakkari İl Eşbaşkanı Mustafa Miraz Çallı ise, mahalle meclislerinin kurulmasıyla birlikte artık mahalledeki sorunların rahatlıkla çözüme kavuşabileceğini söyledi. Çallı, "Vatandaşlarımız Ankara'dan yani tek koltuktan yönetilmek yerine, kendi sorununu, kendi kaderini kendisi tayin edecektir" dedi.
Konuşmaların ardından çalınan davul, zurna eşliğinde halaylar çekilerek mahalle meclisinin kuruluşu kutlandı. Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu da, mahalledeki kadınlarla birlikte halay çekti.

FOTOĞRAFLI