HAKKARİ Valisi Yakup Canbolat, kentte yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili incelemelerde bulunup ilgili kurumlardan bilgi aldı.
Son kararneme ile Hakkari'ye atanan Vali Canbolat, Yardımcıları Cumhur Duran, Cengiz Erdem ve Mustafa Temiz ile birlikte ilde yapılması planlanan yatırımlarla ilgili incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Canbolat, ilk olarak Biçer Mahallesi’nde 70 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesini ziyaret ederek, üretilen ürünleri yakından inceledi. Atölye sahiplerinden İsmail Çatal’dan yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Canbolat, ilde sürekli ve kalıcı bir istihdam istediklerini söyledi.
Vali Canbolat, daha sonra 1701 yılında Hakkari beylerinden İbrahim Bey tarafından Biçer Mahallesi’nde yaptırılan dikdörtgen planlı iki katlı Meydan Medresesi’ni ziyaret etti. Burada İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak’tan medrese ile ilgili bilgi alan Vali Canbolat, medresenin yeniden değerlendirilerek halkın hizmetine sunulması için çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti. 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla temizlik kampanyası başlatarak mahalle aralarında çöp toplayan öğrencilerle de karılaşan Vali Canbolat, öğrencilerle bir süre sohbet edip, teşükkür etti.
Askerlik Şubesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yanında yapımına başlanan spor tesisleri inşaatını denetleyen Vali Canbolat, ardından  Bağlar Mahallesi’nde bulunan Fatma Aliye Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde 800 metre kare alan üzerinde yapılan buz pateni pistini inceledi. Vali Canbolat, yapımı devam eden pist ile ilgili Vali Yardımcısı Cengiz Erdem’den bilgi aldı.

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)