HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde polis tarafından 3 gün önce gerçekleştirilen ve 11 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili valilik yazılı açıklama yapıp, görüntüleri basına dağıttı.
Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğünce, bölücü terör örgütünün Yüksekova ilçesinde gençlik yapılanmasına yönelik geçen 12 Kasım'da, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda planlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Kamu düzenini ve halkın huzurunu bozucu nitelikte yasadışı eylemlere katıldıkları tespit edilen 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla kamu bina ve araçlarına yönelik 8 ayrı yasadışı eylemde uzun ve kısa namlulu silahlarla saldırı, molotof kokteyli, yangın bambası, el yapımı bomba, havai fişek ve taşlı saldırı eylemleri organize ettikleri, bu eylemlere katıldıkları, bölücü terör örgütünün kırsal yapılanmasına eleman aktarımı faaliyetleri içerisinde bulundukları anlaşılmıştır" denildi. Açıklama ile birlikte operasyonun görüntüleri de basın mensuplarına dağıtıldı.
1 PKK'LI ŞEMDİNLİ'DE TESLİM OLDU
Açıklamanın devamında, Şemdinli İlçesi'nde de 1 PKK'lının silahsız ve teçizatsız olarak bugün kendiliğinden Şemdinli Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim olduğu belirtildi.