ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi ile Eğirdir Belediyesi tarafından Hakkari'ye gönderilen 4 bin çam fidanı, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ın da katıldığı törenle kampüs alanına dikildi.
Gönderilen fidanların dikimi için Keklikpınar Mahallesi’ndeki üniversite kampüs alanında tören düzenlendi. Törene Vali Kalkan, Hakkari Üniversitesi Rektörü Ceylan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğretim görevlileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ceylan, bu ayın ağaç dikme ayı olduğunu belirterek, "Bundan sonra Hakkari’yi kar ve dağlarla hatırlamayacağız. Bu ağaçlarla yeşil bir Hakkari oluşturmayı düşünüyoruz. Bugün kampüs alanımıza 4 bin civarında çam fidanı dikildi. Önümüzdeki günlerde Orman Bakanlığı tarafından bize tahsis edilen ve Hakkari Valiliği’nin girişimleri ve katkılarıyla getirilecek olan 10 bin çam fidanını da kampüs alanımıza dikeceğiz" dedi.
Ağaç dikme töreninin ardından kampüs inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Necmettin Kalkan, Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ve yüklenici firma yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kampüs alanından ayrılan Vali Kalkan, yolda karşılaştığı çocuklarla yakından ilgilenerek şeker ikram etti.