HAKKARİ Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) bağlı SES Hakkari Şubesi, 'Hemşireler Günü' nedeniyle basın açıklaması yaparak, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi.
Hakkari'de SES Hakkari Şubesi'na üye bir grup sendikacı Hemşireler Günü nedeniyle Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan, SES Hakkari Şubesi Başkanı Sibel Dinç, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi. Hemşirelerin kölelik düzenine karşı isyanda olduğunu belirten Dinç, şöyle konuştu:
"Başta sağlıkta dönüşüm programından vazgeçilmesini, performans yerine emekliliğe yansıyacak insanca yaşamaya yetecek bir temel ücret için, 24 saat açık kreş ve çocuk bakım evlerinin açılması için, sağlığın ağır ve tehlikeli iş kapsamına alınması için, fiili hizmet zammı kapsamına dahil edilmesi, erken emeklilik hakkı verilmesi, şiddetsiz ve güvenceli çalışma koşullarının sağlanması için, kadrolu-güvenceli çalışma biçimi için, 4/b, 4/c, taşeron, sözleşmeli çalışan tüm ebe ve hemşirelerin kadroya alınması, haftalık çalışma saatlerinin 35 saat olması, görev tanımlarının belirlenmesi ve yasal güvenceye kavuşturulması, ILO hemşirelik antlaşması imzalanarak, gerekleri yerine getirilmeli. Cinsiyetçi iş bölümüne son verilmesi için, işyeri sağlık birimleri açılarak, iş kazaları ve meslek hastalığı tanımlarının yapılmasını talep ediyoruz."

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)