HAKKARİ'de 40 yıllık geçmişi olan şehir stadı ve hemen yanında bulunan spor salonunun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yıkılıp yerine olimpik havuz ve spor merkezinin yapılmak istenmesi tepkiye neden oldu.
Hakkari Şehir Stadı ve yanındaki spor salonunun yıkılmak istenmesi, amatör spor kulüplerinin tepkisine neden oldu. Hakkari Belediye binası önünde bir araya gelen 20'ye yakın Spor Kulübü yönetici ve sporcuları basın açıklaması yaptı. Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, BDP Hakkari il Başkanı Mustafa Miraz Çallı, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mahmut Aşkan, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de destek verdiği basın açıklamasına katılan sporcular ellerine aldıkları dövizlerle Gençlik Hzimetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal'ı istifaya çağırdı.
Hakkari Zap Spor Kulübü oyuncusu Sinan Dayan, arkadaşları adına yaptığı açıklamada, Hakkari'de yapılacak Spor Merkezi ve yarı olimpik kapalı havuza karşı olmadıklarını, ancak bununla birlikte yıkılan şehir stadının da tekrar yapılmasını istediklerini belirtti. Yapılacak yeni tesislerin ilk etapta sevinçle karşılandığını belirten Dayan, yapılacak spor kompleksi için seferber olduklarını söyledi.
Stadın yıkılması kararını öğrendiklerinde ise sevinç yerine endişe duyduklarını anlatan Dayan, yapılacak yeni şehir stadının yeri konusunda ise yetkililerin her defasında farklı şeyler söylediklerini belirtti. Yeni stadın Aşağı Merzan Mahallesi'nde bulunan SGK'ya ait olan arazide yapılacağına dair iddialar olduğunu belirten Dayan,şöyle konuştu:
"Uzman kişiler tarafından yapılan ölçümlerde futbol sahasına uygun olmadığı ortaya çıkacağı anlaşılmış ve bu sahanın halen mahkemelik olmasına rağmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, futbol sahasını burada yapılmak istemesine bir anlam veremiyoruz. Yetkililerden şu soruların cevabını almak istiyoruz; Halen mahkeme sürecinde olan ve belki de onay çıkmayacak bir arsa üzerinde hangi mantıkla planlar kurulup projeler yapılmıştır? Yıllar boyunca tüm Hakkari'nin hemen hemen faaliyetlerini sırtlayan emekter futbol sahamız, spor salonumuz niçin apar topar kimseye haber verilmeden yıkılmıştır? Hiç bir planlama yapmadan ve ildeki müsabakaları düşünmeden tüm spor alanlarını yıktırtan sonra halen yerleri bile belli olmayan tesisler yapılana kadar ildeki müsabakaarı nerede ve nasıl yapılacaktır? Bu konuda kamuoyuna bilgilendirmenizi bekliyoruz."

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)