HAKKARİ'de evleri yanan 6 kişilik Çakır ailesine, Hakkari İşadamları Derneği yardım eli uzattı. İşadamları aldıkları ev eşyası ve gıda yardımlarını da eve kadar kendileri taşıdı.
Bağlar Mahallesi'nde Remzi Çakır'ın eşi ve 4 çocuğuyla birlikte yaşadığı tek katlı derme çatma evde 3 gün önce sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 3 çocuğunun okula gitmesinden sonra evin bir odasında dumanların ve alevlerin yükseldiğini gören Remzi Çakır, eşini ve küçük çocuğunu uyandırararak dışarı çıkardı. Ardından da itfaiye ve komşularına haber verererek yardım istedi. İtfaiye ve vatandaşların yardımıyla yangın söndürüldü. Ancak Çakır ailesinin evi ve eşyaları kullanılmaz hale geldi.
Çakır ailesine, Hakkari İşadamları Derneği (Hagiad) yardım eli uzattı. Dernek üyesi işadamları aileye 3 çekyat, 6 halı, 8 yorgan, 3 koli gıda, 4 yatak ve bir miktar para yardımında bulundular. Kamyonetin evin önünü kadar gidememesi nedeniyle eşyaları kendi elleriyle eve kadar taşıyan dernek üyeleri, Hakkari'de maddi durumu iyi olmayan bir çok aileye bu tür yardımlar yaptıklarını söyledi.
Dernek Başkanı Hüseyin Biçer, yangında evi yanan aile ile ilgili haberin basında yer almasının ardından hemen harekete geçtiklerini belirtti. Biçer,"Gerçekten durumları içler acısı, Allah sabır versin. Zaruri ihtiyaçlarını giderdik. Bizler de duyarlı işadamlarına buradan çağrıda bulunuyoruz. Hakkari sıkıntılı bir bölge. Bu tür durumda olan ailelere yardımcı olsunlar" dedi.
Evi yanan 4 çocuk babası Remzi Çakır ise kendilerine yardım eli uzatan dernek yönetimine teşekkür etti. BD-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)