HAKKARİ merkeze bağlı 36 köy muhtarıyla bir toplantı düzenleyen Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri, bugüne kadar yapılan hizmetleri muhtarlara anlatırken İl Genel Meclisi üyelerine tahsis edilen aracın Valiliğin talimatıyla kendilerinden alınmasına da tepki gösterdi.
Hakkari İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Korkmaz, İl Genel Meclis üyeleri Özçelik Yıldız, İsa Bor, Hakkari merkeze bağlı 36 köy muhtarıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğindeki Meclis toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıda 2009 -2013 yılları arasında İl özel İdare bünyesindeki Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin bütçesiyle yapılan hizmetler anlatıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Korkmaz, 4 yıldır il Genel Meclisi olarak kentin bütün sorunlarını çözme çabası içerisinde olduklarını söyledi.
Görev yaptıkları süreç içerisinde Hakkari merkez ve ilçelere bağlı tüm köyleri gezerek sorunlarını yerinde tespit edip bunları rapor halinde il Özel İdaresine bildirdiklerini anlatan Korkmaz, "Hakkari il Genel Meclis olarak daha önce İl Özel İdaresinin araç parkına  8 milyon TL değerinde 11 iş makinesi alınmıştı. Biz bu araçların sahaya çıkıp çalışma yapması için basına yaptığımız açıklamadan sonra Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, 4 yıldır dönemin Hakkari Valisi Muammer Türker tarafından İl Genel Meclis Başkanına tahsis edilen aracımıza el konulmuştur. Vali bizim aracımızı da alsa, bizim hizmetlerimizi engeleyemez. Bizler yürüyerek bile köylere ulaşsak yine bu hizmetlerimizi köylerimize götürmeye devam edeceğiz" dedi.
2009 yılında Hakkari merkez ve ilçelerine bağlı köylere alt yapı sorunlarının çözümü için 9 milyon 176 bin, 2012 yılında bu rakamın 7 milyon 737 bine düştüğünü belirten Korkmaz, 2013 yılında ise 12 milyon 864 bin TL ödenek ayrıldığını, bu ödenekle ilimize bağlı 132 köy, 375 mezraya hizmet etmenin mümkün olmadığını söyledi.