Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - HAKKARİ İl Genel Meclis üyeleri, bölgede yapımının sürdüğü öne sürülen karakol inşaatları ve askeri operasyonlara dikkat çekmek için basın toplantısı düzenledi. Hakkari il Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, barış süreci ile birlikte bölgede bir huzur ortamının hakim olduğunu, bu sürecin devam etmesi için de bölgedeki karakol inşaatları ve askeri operasyonlara son verilmesi gerektiğini söyledi.
Yerel seçimlerinde Hakkari merkez, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde seçilen İl Genel Meclis üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ndeki Meclis odasında basın toplantısı düzenledi. 3'ü Ak Partili toplam 16 İl Genel Meclis üyesinin katıldığı basın toplantısında, bölgede son zamanlarda yapımı süren kalekol inşaatları ve askeri operasyonlar üzerinde duruldu. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşıyla birlikte Hakkari halkına hizmet yapmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Özdemir, hizmet konusunda hiçbir ayrım yapmadan ve hiç bir fark gözetilmeden çalışmalarda bulunacaklarını belirterek şöyle konuştu:
"Seçilen bütün arkadaşlarımızla birlikte 5 yıl süreyle bu halk için emek mücadelesi vereceğiz. Onun dışında iki nokta bizim için önemlidir. Birincisi hizmet. Bir diğeri de hepinizin bildiği gibi yaklaşık 1.5 yıldır bir barış süreci yaşanıyor. Ancak son zamanlarda hem operasyonların yoğunlaşması, hem de karakol yapımlarının başlanmasını doğru bulmuyoruz. Barış sürecine herkesin katkı sunma noktasında çağrı yapıyoruz. Bu çağrımızıda başka Hakkari Valisi'ne yapıyoruz. İki hafta önce bir görüşme yapıldı. Hakkari Valisi, hem devleti, hem hükümeti, Cumhurbaşkanını, Başbakanı ve Genelkurmay Başkanı'nı temsil ediyor. Son zamanlarda Meskan tepesindeki stratejik noktada askerin konuşlanmasını doğru bulmuyoruz. Gerek Meskan Dağı, gerekse diğer bölgelerde yapılan karakol yapımları bu sürece zarar verilecektir. Bir an önce bundan vazgeçilmelidir. Vali bu konuda yetkilidir. İstese askeri operasyonları durdurur ve karakol yapımlarına da son verir. Bu noktada ilin valisi başata olmak üzere herkesin bu sürece destek vermesini bekliyoruz."
Özdemir, geçmiş dönemde köylerin boşaltıldığını, yakıldığını, bir daha bu acıların yaşanmamasını da istediklerini söyledi.

BD(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)