Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ Eğitim ve Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (HAK SOY-DER) Başkanı Fatih İlçin, "IŞİD'in tüm kadim insanlık değerlerine ve kazanımlarına karşı giriştiği bu alçakça şerefsizce saldırıya karşı onları Allah 'ın laneti ve lanet edici olanların laneti ile lanetliyoruz" dedi.
Fatih İlçin, Kayacan Caddesi üzerinde bulunan dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Dernek üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında İlçin, konuşmasına besmele çekerek başladı. İlçin, İŞID'i cehennem köpeklerine benzeterek şöyle konuştu:
"IŞİD diye tanımlanan talihsiz, tarihsiz Cehennem köpeklerinden müteşekkil güruh. İnsanlığın beşiği medeniyetler havzası olan Mezra Botan ve Ortadoğu'da son zamanlarda ortaya çıkarak, alçakça saldırılarla ırk, dil, din,mezhep ve medeniyet gözetmeksizin tüm insanlığa karşı bir savaşa girişen ve fitne kaynağı olarak gün geçtikçe azgınlığını arttırmış olan bu güruh. Bugün itibariyle Irak'ta Suriye'de özde Şengal de binlerce masum, mazlum kadim Ortadoğu halkına Müslümana, Hıristiyana, Ezidiye, Süryaniye, Vaftizci Yahya'nın takipçilerine ve tüm kadim insanlık değerlerine ve kazanımlarına karşı giriştiği bu alçakça şerefsizce saldırıya karşı onları Allah 'ın laneti ve lanet edici olanların laneti ile lanetliyoruz."

FOTOĞRAFLI