HAKKARİ Eğitim-Sen Şubesi, Hakkari Üniversitesi'nde kız öğrencilerin not karşılığı cinsel ilişkiye zorlanması iddialarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Hakkari Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencileri not karşılığı cinsel ilişkiye zorladıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan 11 şüpheliden 1'inin tuklanmasının ardından Kesk Hakkari Şubesi basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Şubesi'nde yapılan açıklamayı okuyan Şube Başkanı Yusuf Demir, Hakkari Üniversitesi'nin kurulduğu günden beri yolsuzluk, rüşvet ve fuhuşla gündeme gelmesinin düşündürücü olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bu durum, üniversitenin bilimsel amaçlar dışında her türlü yozlaşmayı topluma empoze ettiğinin de kanıtıdır. İnsanca bir yaşam ve onurlu bir gelecek için yıllardır mücadelenin sürdüğü bu topraklarda, sömürücü, asimilasyoncu iktidarlar, savaşla, katliamla başaramadıklarını bugün toplumun temel değerleriyle oynayarak, insanlığın ahlaki değerlerini, kadın bedenini metalaştırarak bir yıkım projesini gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar. Kim olursa olsun, ucu nereye varırsa varsın, yaratılan bu ahlaksızlığın üzerine gidilmelidir."
Sorumlular hesap verinceye kadar bu işin takipçisi olacaklarını vurgulayan Demir, "Eğitim-Sen olarak, çocuklarımız üzerinden yaratılmaya çalışılan AKP ve cemaatin kokuşmuş uygulamalarına karşı tüm halkımızla beraber, her alanda direneceğimizi, toplumsal değerlerimizi iktidarın oyunlarına alet ettirmeyeceğimizi, insanca bir yaşamı inşa edinceye kadar mücadele edeceğimizi belirtiyoruz" dedi.