Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ Belediyesi, kentin ön önemli sorunu alan alpyapı çalışmalarına ağırlık verdi. Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, 4 Haziran 2014'te yapılacak içme suyu ihalesiyle birlikte kentin su sorununun çözüleceğini söyledi.
Belediye Bşakan Vekili Çiftçi, Bağlar Mahallesi'nde yapıan altyapı çalışmalarını yerinde denetledi. Çiftçi, içme suyu yapım ihalesi ile eş zamanlı yapılması hedeflenen kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi ile kentteki İçme suyu ve kanalizasyon sorununun çözüleceğini anlattı. Çiftçi, şöyle konuştu:
"Bağlar Mahallesi'nde geçen 5 yılda toplam 6 bin 300 metre kanalizasyon hattı döşenmiş. Bulunduğumuz mevkide ikamet eden yaklaşık 20 hane döşenen bu yeni şebekelerden yararlanamıyor. Buradaki vatandaşlarımız evlerine ait atık suları fosseptik çukurlarına bağlama yolu ile sorunlarını gidermeye çalışmışlar. Ancak foseptik taşma yaptığından ve havaların ısınması ile birlikte yaydığı koku ve atık sular insan ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturuyor. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz geçici bir çalışma başlattı. Yaklaşık 200 metre yeni bir şebeke döşenecek. Çalışmanın tamamlanması ile buradaki sorun geçici olarak giderilmiş olacak."
Önümüzdeki 4 Haziran'da Hakkari’nin İçme suyu yapım ihalesi yapılacağını da anlatan Çiftçi, böylece kentin önümüzdeki 40 yıla kadar içme suyu ve kanalizasyon sorununun çözülmüş olacağını  Halifederviş Mahallesi'nde yapımına başlanan sebze ve heyve hali ile Sümbül Mahallesi'ndeki Otogar inşaatının devam ettiğini ekledi.

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)