HAKKARİ'nin DBP'li kadın Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, 2008 yılında açılan ve 2 yıl önce inşaat çalışmalarına başlanan Hakkari Üniversitesi kampüsünde Rektör Prof. Dr Ebubekir Ceylan ile birlikte incelemelerde bulundu.
Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ebubekir Ceylan ve Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi ile birlikte Keklikpınar Mahallesi'ndeki üniversite kampüs alanında incelemelerde bulundu. İnşaatı yapan yüklenici firmadan bilgi alan Başkan Hatipoğlu, kamuoyunda inşaatın yavaş ilerlediği yününde şikayetlerin arttığını söyledi.
Başkan Hatipoğlu, "Vatandaş inşaatın ne zaman biteceğini merak ediyor. Burada 126 kişilik bir ekiple çalıştığınızı ifade ediyorsunuz. Yani burada 200 kişi çalışmış olsa bu kadar gecikmeyecek. Çalışmalarınıza hız kazandırmanız gerekmektedir. Yoksa bizler kamuoyunun önüne geçemeyeceğiz. Böyle giderse protestolarla karşı karşıya kalacaksınız. Dışarıda okuyan bir sürü öğrenci var bunların birçoğu zor şartlarda okul okumaya çalışıyor. Bunları düşünmeliyiz" dedi.
Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi ise, Bitlis Eren Üniversitesi ve Hakkari Üniversitesi'nin yapımının aynı zaman diliminde başladığını ve Eren Üniversitesi'nin tamamlandığını söyledi. Çiftçi, "Eğer Hakkari Üniversitesi Kampüs inşaatı bu hızla devam ederse dışarıda okuyan öğrencilerimizin masraflarını yüklenici firmaya karşılatırız" diye konuştu.
"CÜBBEMİ GİYİP EN ÖNDE VATANDAŞIN YANINDA OLURUM"
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan da inşaatın hızlandırılması için işçi sayının artırılıp vardiyalı sistemle çalıştırılması gerektiğini söyledi. Kamuoyunda şikayetlerin arttığını söyleyen Rektör Ceylan şöyle konuştu: "Rektörlük olarak bundan sorumlu sayılıyoruz. Buraya eş başkanlarımız ile birlikte gelip denetlemelerde bulunarak kamuoyunu bilgi vermek istiyoruz. Çalışmalarınızın hızlandırılması gerekiyor. Yarın oluşacak en ufak bir protestoda cübbemi giyip en önde vatandaşın yanında olacağımı bilin" diye konuştu.
Kampüs inşaatının ana giriş kapısı olacak ve yurt inşaatının yapılacağı alanda yol genişletme çalışmasına engel olan bazı yapıların kaldırılması gerektiğini belirten Rektör Ceylan, bu konuda eşbaşkanlardan kendilerine yardımcı olmalarını isteyerek, vatandaşlarla görüşülmesini istedi. Başkan Hatipoğlu ve Rektör Ceylan kampüs alanındaki incelemelerinin ardından Medrese Mahallesindeki Meydan Medresesi'ne gidip incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI