Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()-KUZEY Irak'taki Halepçe kentinde kimyasal silah kullanılarak yaklaşık 5 bin sivilin ölümüyle sonuçlanan katliamının 26'ncı yıldönümü Hakkari Barosu tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.
Hakkari Barosu'nda yapılan basın açıklasına, Hakkari Barosu avukatlar katıldı. Basın metnini Hakkari Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mikail Demiroğlu, Halepçe'nin insanlık tarihinde kara bir leke olduğunu söyledi. Demiroğlu, şöyle dedi:
"Halepçe katliamı, işbirlikçi güçlerin ortak plan ve uygulamasıdır. Halepçe kaitlamında batılı güçlerin ve Irak'a komşu ülke iktidarlarının da mesuliyeti bulunmaktadır. Çünkü bu insanlık dışı uygulamaya ve savaş hukuku ilkelerinin ihlaline adete göz yummuşlardır. Kürt insanının kendi iktidarı için tehlike gören ülke ve zihniyetler katliamı görmezden gelmişlerdir. Uçan kuşun dahi Halepçe'den dolayı hesabı vardır. Çünkü 16 Mart günü atılan kimyasal gazlardan kuşların yağmur gibi döküldüğü bir vahşet günüdür. Biz Hakkari Barosu olarak Halepçe kaitlamını insanlık tarihinde çok büyük bir kara leke olarak görüyoruz. Halepçe katliamı konusunda devlet nezdinde araştırma yapılıp konunun parlementoda görüşmeye açılıp neticeten parlemento tarafından soykırım olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz."

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)