Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ ()-HAK-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendika olarak 1 Mayıs kutlamasını Kayseri’de yapacaklarını açıkladı. Arslan, hükümete destek verip, "Türkiye’yi rotadan çıkarmak isteyenlere karşı uyanık olalım. Türkiye’yi zora sokmak, çökertmek adına içerde ve dışarıda gafiller var.
Sandığa girip, sandığa sahip olalım’’ dedi
Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan ve KASKİ'de çalışan bin 200 işçiye yüzde 13’lük artış getiren 3 yıllık toplu sözleşme; mehterli, davullu zurnalı ve halaylı etkinlikle imzalandı. Toplu sözleşme öncesi belediye işçileri, büyükşehir belediye hizmet binası önünde davul zurna eşliğinde Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi de aralarına alarak, birlikte halay çekti.
HAK İŞ 1 MAYIS’I KAYSERİ’DE KUTLAYACAK
Sözleşme törenine katılan Hak-İş Konfederasyonu ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyon yönetim kurulunun 1 Mayıs kutlamasını bu yıl Kayseri’de gerçekleştirme kararı aldığını belirterek, "Geçtiğimiz yıl Karabük’te yaptığımız kutlamayı bu yıl Hak-İş adına Kayseri’de gerçekleştireceğiz. 1 Mayıs; birliğin, beraberliğin, dayanışma günü olmalıdır. Polis, gaz, çatışma, gerginlik olmadan 1 Mayıs’ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız. 1 Mayıs’ı kardeşliğin gününe dönüştüreceğiz. 1 Mayıs’ı çatışma günü olmaktan kurtaracağız. Bizim amacımız işçi dünyasında da olduğu gibi kırılanları , dökülenleri bir araya getirmektir. 1 Mayıs’ı normalleştireceğiz’’ dedi.
HAK İŞ’TEN HÜKÜMET'E DESTEK
Hükümet'e pusu kurulduğunu, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş olayların gerçekleştiğini söyleyen Arslan, "Türkiye’yi zora sokmak, çökertmek adına içerde ve dışarıda gafiller var. Türkiye’yi rotadan çıkartmak isteyenlere karşı hepimiz uyanık olalım. Türkiye, seçimler sonrası kendimize geldiğimiz bir dönem olacak. Sandığa gidip, sandığa sahıp çıkmalıyız. Türkiye’de 1950'li yıllardan bu yana çeşitli arızalar var ama en iyi yaptığımız iş seçimdir. Bir kısım çevreler pusuda bekliyor. Kimseye fırsat vermemeliyiz. Ancak, kim devletin malına el uzatmışsa o elin de kırılması lazım. Bunun üzerinden operasyon yapılmak istenmektedir. Kes yapıştır, montajla , yargısız infaz yapılıyor" diye konuştu.
Mahmut Arslan, Türkiye genelinde taşeron işçilerin Genel-İş Sendikası'na üye olmalarının ilk kez Kayseri’de gerçekleştiğini, bu sayının 29 bine alaştığını belirterek, taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını Nisan’da ise görüşmeye başlayacağını söyledi.

OE,DÖ(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)