SİVAS'ta dün sabah saatlerinde hafriyat sahasında cesedi bulunan 52 yaşındaki imam İsmail Coşkun'un cenazesi, görev yaptığı Birlik Evler Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.
İnönü Mahallesi'nde oturan evli ve 4 çocuk babası İsmail Coşkun 2 gün önce öğleden sonra kaybolmuş ve dün sabah saatlerinde Uzuntepe Mahallesi'ndeki hafriyat sahasında cesedi bulunmuştu. Hafriyat altında kalarak öldüğü sanılan imam Coşkun'un cenazesi Cumhuriyet Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılarak burada otopsi yapıldı. Coşkun'un cenazesi yapılan otopsinin ardından bu sabah yakınlarına teslim edilerek 3 yıldır görev yaptığı Birlik Evler Camii'ne getirildi. Cenazeye katılan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan namaz öncesi yaptığı konuşmada, "Camiamızda son derece sevilen sayılan, kalabalıktan da anlaşıldığı üzere çevresi tarafından da sevilen değerli hocamızı kaybettik. Gerçekten bu manada çok üzüntülüyüz. Üzücü bir ölüm ama bilmemiz gereken bir husus var ki bizlerin dünyaya gelişi kendi elimizde olmadığı gibi, bu dünyadan göçüşümüz de bizim elimizde değil. Ne zaman, nerede, ne şekilde ruhumuzu teslim edeceğimizi Allah'tan başka kimse bilmiyor" dedi. Daha sonra İl Müftüsü Balkan tarafından öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına yaklaşık bin kişi katılırken, cami bahçesine sığmayan cemaat sokakta saf tuttu. Coşkun'un cenazesi daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı'nda defnedildi.
İmam İsmail Coşkun'un evinin karşısında bir inşaat firmasının yıkım yaptığı alanda fark edilmeyince enkazın altında kaldığı, cesedinin de kamyon ile 7 kilometre ötedeki Uzuntepe Mahallesi girişindeki hafriyat sahasına taşınmış olabileceği üzerinde durulurken, polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GC(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)