* Hadımköy'de hortum ve kablo bulunan 4 katlı depoda yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevler tüm depoyu sardı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor.



Haber-Kamera: Çağatay KENARLI / İSTANBUL

Hadımköy Atatürk Sanayi Bölgesi 75. Yıl Caddesi'nde bulunan bir firmaya ait kablo ve hortum deposu olarak kullanılan 4 katlı binanın zemin katında henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Depodan çıkan dumanı gören çalışanlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Hadımköy İtfaiye ekibi yangına ilk müdahalede bulunduktan sonra, itfaiye komuta merkezinden yardım istedi. Olay yerine İstanbul Avrupa yakasındaki itfaiye grupları sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler binanın çevresinden yangına müdahale etmeye başladı.



KAYNAK YAPARKEN ALEV ALDI

Bu sırada, depoda çalıştığı öğrenilen Necip Çiçek yangının kaynak çalışması sırasında başladığını iddia ederek, “İçeride çalışma vardı, hortumlar tutuşmuş. Yaklaşık bir saattir yanıyor. İçeride bir kişi vardı, onu da çıkarttık. Biz yangın esnasında dışarıdaydık" dedi.



İŞLETME SAHİBİ AİLESİYLE YANAN DEPOYA GELDİ

İşletme sahibi Yusuf Turgut ise, yangını çalışanlarından haber alarak olay yerine geldiğini belirterek, 'Yangın henüz neden çıktı bilmiyorum. Çalışanlarımın haber vermesiyle ailemle birlikte buraya geldim" diye konuştu. Turgut'un eşi ve kızı birbirlerine sarılarak teselli etti. İtfaiye ekipleri, alev alev yanan hortum ve kabloları söndürdü. Ekipler yangının büyümemesi için soğutma çalışmalarına devam ediyor.