MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde yaşayan 50 yaşındaki Mahmut Yazoğlu, geçen eylül ayında haczedilen hafif ticari aracına geçen 12 Ocak'ta İstanbul'da Elektronik Denetleme Sistemi’nden (EDS) kırmızı ışık ihlali nedeniyle 172 lira para cezası kesilince şoke oldu. Yazoğlu, cezayla gönderilen fotoğraftaki başkasına ait otomobilde kendi aracının plakasının takılı olduğunu belirtip, itiraz ettiğini söyledi.
ABD’li özel bir şirkette satış müdürlüğünden emekli olduktan sonra İstanbul Ataşehir’de işlettiği kafeteryayı 2 yıl önce kapatan Mahmut Yazoğlu’nun bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle 34 GU 7473 plakalı hafif ticari aracına geçen 26 Eylül’de Bodrum İcra Müdürlüğü tarafından el konuldu. Trafikten men edilen araç, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün otoparkına çekildi. Yazoğlu’nun o tarihten bu yana kullanamadığı hafif ticari aracın plakasına geçen 12 Ocak’ta İstanbul Avrupa Otoyolu Hadımköy bağlantısı Esenyurt Kavşağı’nda kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle 172 lira para cezası kesildi. 20 Ocak’ta kendisine ulaşan ceza tebligatındaki EDS tarafından çekilen fotoğrafta hafif ticari aracına ait plakanın başka bir otomobilde takılı olduğunu gören Yazoğlu şaşkına döndüğünü belirterek, “Aracımın trafikten men edildiğini gösteren tutanağı, icra evrakları ve bir dilekçeyle birlikte ilgili emniyet müdürlüğüne gönderip, cezanın iptalini istedim. Bakalım ne sonuç çıkacak” dedi.
KÖPEĞİ DE HACZEDİLMİŞTİ
Yazoğlu’nun iki hafta önce de daha önce işlettiği kaferyanın sahibi ile olan kira sözleşmesindeki anlaşmazlıktan kaynaklanan borç nedeniyle 7 yaşındaki Labrador Retriever cinsi 'Ares' adlı köpeği haczedilmişti.