KAYSERİ Hacı Bektaş’i Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, Sivas'taki Madımak olaylarının 21'nci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Aleviler eğer Koçgiri, Dersim, Maraş, Çorum, Malatya, Sivas ve Gazi katliamlarına karşı hala barış, özgürlük, eşitlikten bahsediyorsa bu toplumumuzun Cumhuriyet ve demokrasiye olan bağlılığı ve inancından kaynaklanmaktadır" dedi.
Genç, Anadolu topraklarının birçok acı ve katliamlara tanık olduğunu 21 yıl önce, Sivas’ta yobazların yaktığı, devletin izlemekle yetindiği insanlık tarihinin en utanç verici katliamlarından Sivas katliamını ve 3 Temmuz Çorum’u bir kez daha kınıyoruz. Umudumuz ve dileğimiz bu gibi utanç verici katliamların bu topraklarda bir daha yaşanmamasıdır" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu’daki bazı olayların ardından ötekileştirici bir üslup kullandığını öne süren Genç, şunları söyledi:
"Ortadoğu Coğrafyası’nda emperyalistlerin tahrik ve kışkırtmalarıyla yaşanan etnik ve mezhepsel savaşların ülkemize sıçramaması ve mezhep savaşının yaşanmadığı tek İslam ülkesi olarak bölgede Türkiye'nin bir kutup yıldızı olarak parlaması en büyük temennimizdir. Ancak son dönemlerde özellikle Irak ve Suriye’deki gelişmeler hepimizi kaygılandırmaktadır. Ortadoğu’daki bu gelişmelerden sonra hükümet ve Sayın Başbakan’ın Aleviler hakkında ayrımcı ve ötekileştirici bir dil kullanması ne hükümete ne de ülkemize yarar sağlamaz. Devleti sorumlu ve aklıselim açıklamalar yapması gerekmektedir."
"UMARIZ BİR DAHA BU ACILAR YAŞANMAZ"
Hacı Bektaş’i Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, Aleviler'in Koçgiri, Dersim, Maraş, Çorum, Malatya, Sivas ve Gazi katliamlarına karşı hala barış, özgürlük, eşitlikten söz etmelerinin Alevi toplumunun Cumhuriyet ve demokrasiye olan bağlılığı ve inancından kaynaklandığını söylei. Genç, şöyle devam etti:
"Türkiye Alevi toplumu bütün mücadelesini dün olduğu gibi bugün de şiddet, kavgadan uzak demokratik kurallar çerçevesinde sürdürecektir. 37 aydınımızın yakılarak katledildiği Sivas katliamını bir kez daha kınıyor, bu gibi acıların bir daha yaşanmaması için tüm toplumsal katmanların duyarlık göstermesini, Devletin ise alevi toplumunun haklı taleplerine olumlu yanıt vermesini bekliyor, bu temelde tüm halkımıza en derin sevgi, saygılarımızı sunuyoruz."

FOTOĞRAFLI