İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, () - MANİSA'da, Hıdırellez nedeniyle yüzlerce kişi Spil Dağı eteklerindeki Hacet Dede Türbesi'ne akın etti. Türbenin duvarlarına dilekler asan ziyaretçiler dualar etti.
Hıdır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu gün olduğuna inanılan Hıdırellez'i kutlayan binlerce Manisalı, geleneği bozmayarak Hacet Dede Türbesi'ne akın etti. Saruhan Bey zamanında yaşamış bir evliya olduğu söylenen Hacet Dede'nin Topkale Mevkii'ndeki yıkık türbesine gelen ziyaretçiler duvarlara taş yapıştırıp dilek diledi. Hacet Dede Türbesi'ni ziyaret edenler arasında bulunan lise öğrencileri üniversiteye girmek için dua ederken, evi olmayanlar çizdikleri ev resimlerini, çocuğu olmayanlar yaptıkları beşikleri ağaç dallarına taktı. İş isteyenler de duvara kağıtlar asıp iş bulma dileğinde bulundu. Ziyaretçiler, türbe duvarına yapıştırılan taşın düşmezse dileğin gerçekleşeceğine inanıyor. Bazı ziyaretçiler de dileklerinin gerçekleşmesi için namaz kılıp dua etti.
Öğlen saatlerinde Hacet Dede Türbesi'ne gelenlere Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından pilav ikram edilirken ziyaretçilerin evlerinden getirdikleri pasta, kek ve çörek gibi yiyeceklerle türbenin çevresi piknik alanına döndü.

İK(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)