GÜMÜŞHANE Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Başkanlık Divanı, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı’yı ziyaret etti. Doğan Holding'in merkezinde gerçekleşen ziyarete, Doğan Holding ve GÜSİAD Onursal Başkanı Aydın Doğan da katıldı.
Ziyarete GÜSİAD Başkanlık Divanı adına Başkan Prof. Dr. Kenan Aydın, Başkan Yardımcıları işadamları Muammer Beyaz, Yaşar Topçuoğlu, Cahit Karakullukçu ve Öztiryakiler A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın katıldı. Ziyaretin amacı, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Begümhan Doğan Faralyalı’yı tebrik ederek başarı dilemek ve GÜSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi vermek olduğu açıklandı. GÜSİAD heyeti, Onursal Başkanları Aydın Doğan ve Begümhan Doğan’ı özellikle şu konularda bilgilendirdi:
"1. İstanbul Esenyurt'ta yapılan ve kaba inşaatı tamamlanan yaklaşık 4500 metrekare kapalı alana sahip, otopark, market, dernek merkezi ofisleri ve 200 öğrenci kapasiteli yurt katlarından oluşan çok amaçlı proje,
2. Gümüşhane’nin turizmine önemli katkılar sağlayacağına inanılan, Gümüşhane-Süleymaniye Kayak ve Turizm Merkezi projesi,
3. Gümüşhaneli üniversite öğrencilerine sağlanan burslar."
Başkan Prof. Dr. Kenan Aydın daha sonra Begümhan Doğan Faralyalı'yı, GÜSİAD’ın periyodik olarak düzenlediği ve üyelerinin katıldığı bir programa konuşmacı olarak davet etti.
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da GÜSİAD Başkanlık Divanı üyeleriyle yaptığı sohbette, çocukluğunun geçtiği memleketi için şunları söyledi:
"13 yaşına kadar Gümüşhane Kelkit’te idim. Ömrümün büyük kısmı hep dışarıda geçti, ama nedense Gümüşhane ve Kelkit benim dünyamda çok önemli bir yere sahip, çoğu zaman rüyalarımı da Gümüşhane ve Kelkit’le ilgili görüyorum. İnsanın memleketini sevmesi çok güzel, çok özel bir şey. Zira oralarda anne, baba, dede insanın geçmişinin izleri var, bu hissiyat ondandır."

(SS) (FOTOĞRAFLI)