Ünsal ÇAKİN/İSTANBUL, ()- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Kadıköy Belediye Başkan adayı Aykurt Nuhoğlu ile birlikte CHP Suadiye seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı.

Tekin, açılışta yaptığı konuşmada, çok önemli bir seçim sürecine girildiğini vurgulayarak, son dönemde otoriter bir döneme geçildiğini söyledi. Tekin, "Ankara'da 6 ilçeye olağanüstü hal yasası uygulandı. Dün gece duydum, İzmir'de galiba 3 ilçeyle ilgili yine benzer bir uygulama... Acaba seçime 3-5 gün kala bu uygulama büyük kentlerde oluşur mu, oluşmaz mı diye çok ciddi kaygılarım var. Son bir haftadır bu cümleleri kullanıyorum, hâlâ iktidar yetkilileri tarafından bir cevap verilmiş değil. Olağanüstü hal döneminde seçimin güvenliği olmaz. Polis devletinin olduğu yerde seçimin güvenliği olmaz. Bu mesele sadece CHP'nin meselesi değil, bütün sivil toplum örgütleri, sendikalar, odalar, barolar bu rezalete el birliğiyle 'dur' dememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

PARALEL DEVLET

Gürsel Tekin, hiçbir siyasetçinin özel ve siyasal yaşamına müdahale edilmesini kabul etmeyeceklerini ifade ederek, "Bir an söylediklerinizi doğru varsayalım. Bir paralel devlet varsa, bu da sizin ayıbınızdır. 12 yıldır bu ülkeyi yöneteceksiniz, 12 yıl içerisinde bunu fark etmeyeceksiniz, sonra size dokununca fark etmeye çalışacaksınız. Düşünün bir işadamı, Bakanlar Kurulu'nun üçte birini rehin alıyor, Başbakan'ı rehin alıyor ve bütün bunları yolsuzluk batağına batırıyor. Sadece iç politikamızda değil, dış politika konusunda da çok ciddi sıkıntıyla bizi karşı karşıya bırakıyor. Sayın Başbakan haddinizi bileceksiniz, geçen gün CHP'ye 'bilmem kimin kucağına oturdu' diye ifade etmişti. 90 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta, hiçkimsenin kucağına oturmaz. Ama siz hiç kucaktan kalkmadınız" diye konuştu.

SARIGÜL ELEŞTİRİSİ

Tekin, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Mustafa Sarıgül'ün sizinle ilgili 'Programlarımıza katılmıyor, bize destek olmuyorlar' şeklinde sözleri var. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"Olur mu? Aslında geçen gün beraberdik. Kaldı ki, dün İstanbul'daydım, ilçeleri dolaştık. Aynı zamanda Sayın Genel Başkan'la Türkiye'yi birlikte dolaşıyorum. İstanbul'da yapılması gereken ne varsa, her zaman hazırım. Mustafa Bey de öyle bir cümle kullanmaz yani" diye konuştu.

ÜÇ (ET) (FOTOĞRAFLI)