BİTLİS'in Güroymak İlçesi'nde Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri kaçak elektriğin önüne geçmek için çalışma başlattı. 75 kişiden oluşan 32 ayrı ekip, Güroymak ilçesinde kaçak elektrik denetimi yaptı. Yaklaşık bin 500 aboneyi denetleyen ekipler, kaçak elektrik kullananları uyardı.
VEDAŞ'ın özelleştirilmesinin ardından başlatılan iyileştirme çalışmaları kapsamında önce eski saatler yenilendi. Daha sonra kuruma borcu bulunan abonelerin geçmişe dönük faizlerini affeden şirket yetkilileri, son olarak Bitlis ve bölgesinde yüzde 45’lik kaçak kullanımın önüne geçmek için çalışma başlattı. Güroymak İlçesi'nde sabahın erken saatlerinde çalışmalarına başlayan 75 kişiden oluşan 32 ayrı kaçak denetim ekibi, işyerlerinde ve evlerde denetime çıktı.
Amaçlarının daha kaliteli hizmet vermek olduğunu söyleyen VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Faruk İşlek, vatandaşların da kendilerine yardımcı olmaları durumunda bölgedeki elektrik sorunlarını kısa sürede çözeceklerini söyledi. Bölgede kaçak kullanımın önüne geçmek için çalışmalrını sürdüreceklerini belirten İşlek, "Bölgemiz ekonomisine büyük zarar veren ve aylık 5 milyon TL’yi bulan kaçak kullanımın önüne geçmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.
Açıklamaların ardında Güroymak ilçesinde ekipler bin 500 abonenin saatini ve tesisatını denetledi. Yapılan denetimler sonucunda kaçak kullandığı tespit edilen aboneler uyarı gönderilerek kısa sürede saatlerini ve tesisatlarını değişmeleri istendi.