Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - EDİRNE’de bu yıl 653’ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen çok sayıda güreşsever, otel ve pansiyonlarda yer bulamayınca, Selimiye Cami çevresinde ve mezar taşlarının üzerinde uyudu.
Edirne Belediye Başkanlığı'nca organize edilen 653’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl da güreş severleri Edirne’de bir araya getirdi. Yağlı güreş heyecanın başlaması ile binlerce kişi değişik kentlerden Edirne’ye akın etti. Otel, pansiyon, yurtlarda yer kalmayınca, çok sayıda güreş sever, özellikle, Mimar Sinan’ın 'Ustalık eserim' dediği Selimiye Camii bahçesinde, hemen arkasındaki Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanı ve çevresinde sabahlamak zorunda kaldı. Altlarına karton ya da battaniye sererek çimenlerin üzerinde yatan güreş sever sivri sineklerden ve yüksek bilet fiyatlarından yakındı.Manisa’dan güreşleri izlemek için 25 yıldır Edirne’ye geldiğini anlatan Rıza Bulut, şöyle dedi:
"25 yıldır Edirne’ye sadece güreşleri izlemek için geliyorum. Otellerde zaten yer yok. Benim için en iyisi çadırda kalmak. Bana daha keyifli geliyor. Güreş sevgimiz büyük. Güreş izlemek için memleketten Edirne’ye geliyoruz. Soğukta, bazen yağmurda çadırda uyuyoruz. Tek istediğimiz; güreşleri izlemek. Ancak, fiyatları biraz yüksek. Belediyenin 2 gün için bilet fiyatını 150 liradan düşürmesini bekliyoruz."
Selimiye Camii bahçesinde uyuyanlar ise, otellerde yer kalmadığını belirtirken  fiyatlarının pahalı olmasından yakındı. Kocaeli’den gelen Ahmet Yılmaz, güreş sevgisi yüzünden tüm güreşleri izlemek için şehir, şehir dolaştığını kaydederek, "Sadece güreş izlemek için bir çok organizasyona gidiyorum. Kırkpınar’a senelerdir geliyorum. Otellerde yer olmadığından bizde arkadaşlarla çadır kurup dışarıda kalıyoruz" dedi.
MEZAR TAŞLARINDA UYUDULAR
Otellerde yer olmadığı için kendilerine kalacak yer arayan güreş severler Selimiye Camii’nin arkasında bulunan Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanı’nda mezar taşlarının üzerinde uyumak zorunda kaldı.

FOTOĞRAFLI