Bayram ziyaretine gelen gurbetçilerin yoğunluğu trafiğe çıkan kiralık araç sayısında da artışa neden oldu. Yurt dışından alınan rezervasyonlar sayesinde araç kiralama şirketleri Temmuz ayı rezervasyon kotasını doldurdu.

Halkın araç kiralamaya olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını anlatan Hertz Türkiye Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu, “Ramazan Bayramı özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın ülkemize gelişiyle sektörümüzü oldukça hareketlendirdi. Yaz sezonunda da araç kiralama talebinde artış yaşıyoruz. En yüksek talebi uçak ile seyahat eden kişi sayısının yüksek olduğu rotalarda alıyoruz. Bu nedenle rahatlıkla havayolu taşımacılığının gelişimiyle sektörümüzün gelişimi arasında bir paralellik bulunuyor diyebilirim. Ayrıca resmi tatiller ve bayramlarda da bizim sektörde talep artışı yüksektir” dedi.

Araç kiralamanın üç ana kategoriye ayrıldığını anlatan Hidayetoğlu, bunları şöyle sıraladı: “İş amaçlı seyahatlerde yapılan kısa süreli kiralamalar, tatil amaçlı yapılan bireysel kiralamalar ve 24 ay veya 36 ay gibi uzun vadeli yapılan operasyonel filo kiralama. Biz bu üç kitleye de konforlu ve standartları belli bir seyahat imkânı sağlıyoruz. Tatil amaçlı seyahat eden kişiler için seyahat güvencesini keyifli bir yolculuğa dönüştürürken, kurumsal müşterilerimize de bir tedarikçi değil, seyahat partneri olmanın ayrıcalığını sunuyoruz” dedi.

Sektörün geçmişinin uzun yıllara dayanmasına rağmen Türkiye için yeni olduğunu anlatan Hidayetoğlu, “Hızla gelişen bir pazarın önemli oyuncusuyuz. Her sene yüzde 15 ila 20 arasında bir büyüme sergiliyoruz. Yüzde 14,3’lük bir büyüme kaydeden sektörümüz, parkındaki araç sayısını 236 bin 900 adede çıkardı. 2014 yılında aktif büyüklüğü 13,7 milyar TL’ye ulaştı. Bu verilerden yola çıkarak gerek kurumsal gerekse bireysel araç kiralama alışkanlığının her geçen gün artarak devam ettiğini söyleyebiliriz” dedi. 
Gurbetçilerin bayram trafiği başladı gurbetçiler,Ramazan Bayramı,trafik