ŞIRNAK'TA DONDURUCU SOĞUKTA ÇIPLAK EYLEM
Şırnak'ta yaklaşık 20 kişilik bir grup Van Depremi'nin ardından bazı depremzedelerin dondurucu soğukta dışarıda kaldığı gerekçesiyle eksi 5 derecede yarı çıplak soyunarak eylem yaptı.
Kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda yarı çıplak halde, 'Van üşüyor', 'Van halkı unutma Şırnak halkı seninle' slogan atan grup, Türkçe ve Kürtçe, 'Van üşüyor sessiz kalma' yazılı döviz açtı. Grup adına konuşan Ozan Öymen, "Suriyeli mültecilere milyonlarca dolar harcanıyor. Ama yanı başımızda bulunan ve hemen elimizin ulaşacağı Van'daki kardeşlerimize bir el uzatılmıyor. Geçen hafta ve dün soğuktan dolayı iki kardeşimizin hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Bunu görmemezlikten geliyorlar. Botan halkı ve gençleri her zaman ve her yerde onlarla beraber olacaktır. Bunu kimse unutmasın" dedi. Protetestocular yarı çıplak halde kar üzerinde 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldı.
MARDİN'DE ASKERİN ZIRHLI ARAÇLARI DEVREDE
Mardin ve ilçelerini etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle askerler devreye girdi. Askerler zırhlı araçlarla gittikleri kapalı yolda mahsur kalan vatandaşları kurtardı.
9 BİN 847 KİŞİ ARADI
Mardin Valisi Ahmet Cengiz, il genelinde 542 köy yolunun kapandığını ve 294 köye elektrik verilemediğini belirterek, vatanşların 112 acil, AFAD, Polis İmdat, Jandarma İmdat, Alo Valilik hatlarına 9 bin 847 başvuru yaptığını açıkladı. Vali Cengiz, derhal müdahele etmeleri istenen olay sayısının 10 binİ aştığını belirterek, İl Afet ve Acil Durum Merkezi'nin toplandığını kaydetti. Cengiz, vatandaşların sorunlarının giderilmeye çalışıldığını belirterek, şöyle dedi: "Zaman zaman tipiye dönüşen, yer yer 2 metreyi bulan, sisle birlikte görüş mesafesini birkaç metreye düşüren kar yağışlarına rağmen son 36 saat içerisinde 28'i doğum vakası olmak üzere, 309 acil sağlık vakasına zamanında müdahale edilerek hastalarımız hastaneye ulaştırılmış ve tedavilerine başlanmıştır. Yine, aynı süreçte Valiliğimiz Afet Acil Durum Merkezine ulaşan yüzlerce yolda kalma vakasına müdahale edilmiş ve vatandaşlarımız mümkün olduğu durumlarda sıcak yuvalarına, değilse en yakın yerleşim yerlerine ulaşmaları sağlanmıştır. Bu süreçte, sadece Midyat-İdil yolunda tüm çabalarımıza rağmen kısmi bir mağduriyet yaşanmış, kaymakamlığımız, karayollarımız, jandarmamız, il özel idaremiz ve tugay komutanlığımızın seferberliği ve işbirliğiyle yoldaki vatandaşlarımızın tahliyeleri sağlanmıştır. Meteorolojik verilere göre bu ağır koşulların bu gece ve yarın donla birlikte devam etmesi beklenmektedir. Tüm vatandaşlarımızın, gerekli olmadıkça yola çıkmamaları, çıkmaları gerekiyorsa kar lastiği ve zincir kullanmaları, araçlarında yeteri kadar akaryakıt ve gıda bulundurmaları ve yola çıkmadan Karayollarımıza ve İl Özel İdaremize danışmaları gerekmektedir."