GÜNEYDOĞU Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) yöneticileri, 10'uncu toplantısını Hakkari'de Belediye Meclis üyeleriyle birlikte yaptı.
GABB'ın Hakkari Belediyesi'nde yaptığı eğitim ve bilgilendirme toplantısına, Hakkari Belediye Başkanvekili Ahmet Taş, GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulah Sevinç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Arslan Özdemir ile Hakkari ve ilçelerindeki belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan, GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertan, üye belediyelere eğitim vermeye devam ettiklerini söyledi.
Bugün 3 büyükşehir olmak üzere 120'yi aşan üye belediyenin bulunduğunu anlatan Ertan, güçlü bir birlik olduklarını söyledi. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile yarışabilecek bir birlik olduklarını da ifade eden Ertan, "TBB'nin de aslında Bölge Belediyeler Birliğinin yanında olmasını istiyoruz. Türkiye'deki bütün Belediyeler,TBB'nin zorunlu üyesidir. Ama Güneydoğu Belediyeler Birliği öyle değil. Belediyelerimizin iradesi olmaksızın üyesi olabilir. Biz bu çalışmalarımızla gurur duyuyoruz. Biz diyoruz ki, Türkiye Belediyeler Birliğine gelen para kaynaklarının bizim belediyelerinin çeşiti çalışmalarına aktarılsın" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, Belediye Meclis üyeleri, yerel yönetimlerle ilgili bilgilendirildi.

FOTOĞRAFLI